Welkom

Wat is De MensA? De MensA is een plek in Meppel vol activiteit. Je ontmoet er andere mensen en je kunt er terecht voor leuke activiteiten, verschillende diensten, een kopje koffie of thee en een praatje. Iedereen is welkom en het verplicht je tot niets.

Hoe werken we? Wat De MensA tot een succes maakt is het “voor en door” principe. Alle activiteiten komen voort uit ideeën van de bezoekers. Heb je als bezoeker een idee, dan zullen we proberen om daar een activiteit van te maken. Alle medewerkers van De MensA zijn eerst als bezoeker binnengekomen, en dus ervaringsdeskundige. Er komt bijvoorbeeld een bezoeker die goed kan tekenen of schilderen. Na een tijdje bij De MensA te zijn geweest, komt deze bezoeker tot de conclusie dat het tekenen en schilderen in een groep heel leuk kan zijn. Op deze manier kun je als bezoeker doorstromen naar de functie van medewerker. De medewerkers weten waar ze het over hebben en wat er leeft. Ze zijn immers ervaringsdeskundige. Zo wordt het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde van zowel de bezoeker als de medewerker versterkt. 

Wat hebben we te bieden? De MensA biedt een breed programma. Er zijn activiteiten waarvoor je gewoon kunt binnenlopen op het aangegeven dagdeel. Opgeven is dan niet nodig. Wel is het handig om op tijd aanwezig te zijn. Deze activiteiten noemen we ‘open activiteiten’. Daarnaast organiseren we zogenoemde ‘gesloten activiteiten’. Hiervoor is opgeven wel nodig. Er is namelijk een maximum aantal deelnemers. Eenmaal opgegeven, rekenen we op je komst gedurende de hele periode.