Wat is De MensA?

Samen; met elkaar, voor elkaar, naast elkaar, om elkaar

Wat hebben we te bieden?

De MensA is een plek vol activiteit! Iedereen is hier welkom, ongeacht levensovertuiging, godsdienst, politieke gezindheid, afkomst, geslacht of seksuele geaardheid.

Er is een gezellige ontmoetingsruimte, die we ook wel de OR noemen. Hier kan iedereen tijdens onze openingstijden terecht voor een kopje koffie of thee, het ontmoeten van andere mensen, een spelletje en / of een praatje.

Naast het ontmoeten van andere mensen kun je ook meedoen met (één van de) diverse activiteiten. Het meest actuele activiteitenoverzicht vind je je onder het kopje activiteiten.

Activiteiten

De MensA biedt een breed programma. Er zijn activiteiten waarvoor je gewoon kunt binnenlopen op het aangegeven dagdeel. Opgeven is dan niet nodig. Wel is het handig om op tijd aanwezig te zijn. Deze activiteiten noemen we ‘open activiteiten’.

Daarnaast organiseren we zogenoemde ‘gesloten activiteiten’. Hiervoor is opgeven wel nodig. Er is namelijk een maximum aantal deelnemers. Eenmaal opgegeven, rekenen we op je komst gedurende de hele periode.

Voor de statushouders in Meppel bieden wij de mogelijkheid om taal te oefenen. We werken in hele kleine groepjes en besteden vooral veel tijd en aandacht aan met elkaar praten.

In groepjes kun je op allerlei verschillende manieren bij ons sporten/bewegen. Voor iedereen is wel een vorm van bewegen te vinden waar je aan mee kunt doen. Wil je meer weten, stap gezellig bij ons binnen en 1 van onze gastvrouwen kan je verder helpen.

Iedere donderdag vanaf 17.00 uur is er een Internationaal Eetcafé. Er wordt gekookt door koks uit verschillende culturen. Op deze manier kunnen we een gevarieerd aanbod aan maaltijden aanbieden. Lijkt het je leuk om in gezelschap eens wat anders te eten (het menu wordt wekelijks op Facebook, Instagram en onze website vermeld), meld je dan aan. Je kunt je opgeven tot donderdag 10 uur. De kosten hiervoor zijn slechts € 3,= per persoon.

MensA Meeneem Maaltijd

Iedere donderdag bieden wij ook de mogelijkheid een maaltijd af te komen halen. Het menu is hetzelfde als het Internationaal Eetcafé. Je kunt je opgeven tot donderdag 10 uur; dan krijg je een afhaaltijd door. De kosten hiervoor zijn slechts € 3,= per persoon.