Wat is De MensA?

Samen; met elkaar, voor elkaar, naast elkaar, om elkaar

Wat hebben we te bieden?

De MensA is een plek vol activiteit! Iedereen is hier welkom, ongeacht levensovertuiging, godsdienst, politieke gezindheid, afkomst, geslacht of seksuele geaardheid.

Er is een gezellige ontmoetingsruimte, die we ook wel de OR noemen. Hier kan iedereen tijdens onze openingstijden terecht voor een kopje koffie of thee, het ontmoeten van andere mensen, een spelletje en / of een praatje.

Naast het ontmoeten van andere mensen kun je ook meedoen met (één van de) diverse activiteiten. Het meest actuele activiteitenoverzicht vind je hier.

Activiteiten

De MensA biedt een breed programma. Er zijn activiteiten waarvoor je gewoon kunt binnenlopen op het aangegeven dagdeel. Opgeven is dan niet nodig. Wel is het handig om op tijd aanwezig te zijn. Deze activiteiten noemen we ‘open activiteiten’.

Daarnaast organiseren we zogenoemde ‘gesloten activiteiten’. Hiervoor is opgeven wel nodig. Er is namelijk een maximum aantal deelnemers. Eenmaal opgegeven, rekenen we op je komst gedurende de hele periode.

Taal activiteiten

Voor de statushouders in Meppel bieden wij de mogelijkheid om taal te oefenen. We werken in hele kleine groepjes en besteden vooral veel tijd en aandacht aan met elkaar praten.

Internationaal Eetcafé

Iedere donderdag vanaf 17.00 uur is er Internationaal Eetcafé. Er wordt gekookt door koks uit verschillende culturen. Op deze manier kunnen we een gevarieerd aanbod aan maaltijden aanbieden. Lijkt het je leuk om in gezelschap eens wat anders te eten (het menu wordt wekelijks op Facebook, Instagram en onze website vermeld), meld je dan aan. Je kunt je opgeven tot donderdag 11 uur. De kosten hiervoor zijn slechts € 3,= per persoon.

Vanaf 31 mei is het Internationaal Eetcafé uitgebreid: op de dinsdagmiddag gaan we om 12.15 uur samen hier eten. Wil je mee eten, dan kun je dit tot dinsdagochtend 9 uur doorgeven. Krijg je bericht dat je kunt mee eten, dan word je om 12.00 uur verwacht. De kosten zijn € 3,= per persoon.

MensA Meeneem Maaltijd

Iedere donderdag bieden wij ook de mogelijkheid een maaltijd af te komen halen. Het menu is hetzelfde als het Internationaal Eetcafé op de donderdag. Je kunt je opgeven tot donderdag 11 uur; dan krijg je een afhaaltijd door. De kosten hiervoor zijn € 3,= per persoon.

MensA Ontbijt

Sinds kort verzorgen we op de dinsdagochtend een ontbijt. Wil je mee eten, dan kun je dit tot maandagochtend 11 uur doorgeven. Krijg je bericht dat je kunt mee eten, dan word je om 8.15 uur verwacht. De kosten hiervoor zijn € 1,50 per persoon.